OTC Cup -pelit reilun pelin hengessä


OTC Cup on edelleen kasvanut viimeisen vuoden aikana ja lohkoja on jo yli 30. Uusia pelaajia on tullut mukaan joka kierroksella. Cupissa pelaa menossa olevalla kierroksella jo 160 pelaajaa, ja yhteensä cupissa on mukana yli 200 pelaajaa. Cup on siis yksi keskeisimpiä OTC:n järjestämiä aktiviteetteja, ja siksi haluamme kiinnittää huomiota muutamiin seikkoihin, joiden avulla voimme tehdä cupissa pelaamisesta meille kaikille mahdollisimman miellyttävän kokemuksen.

Pidetään huoli siitä, että sovimme ottelut mahdollisimman ajoissa ja vastaamme toisilta pelaajilta tuleviin kyselyihin. Jos pelaaminen ei ehdotettuna aikana sovi, on aina kohteliasta vastata ja vaikka ehdottaa jotakin muuta peliaikaa. Hyvänä tavoitteena olisi sopia pelit esim. kolmen ensimmäisen kierrosviikon kuluessa. Kierroshan kestää yleensä 6 viikkoa.

Joskus sopivan otteluajan löytyminen osoittautuu hankalaksi. Silloin aktiivisemmin (ja aktiivisesti) peliaikaa ehdottanut pelaaja on oikeutettu merkitsemään wo-voiton. Säännöissä on tästä lyhyt maininta, ja täsmennämme sitä piakkoin. Periaate on kuitenkin, että jos useista yrityksistä huolimatta et saa vastustajaasi kentälle olet oikeutettu luovutusvoittoon. ”Taktiset” viime hetken ehdotukset tai peliajan ehdottaminen ajalle, johon ei ole hallivuoroa saatavissa, yms. eivät kuulu OTC Cupin henkeen. Pelataan reilusti ja sovitaan ajat reilusti; ja silloin kun yhteistä aikaa ei löydy, sovitaan myös wo:t reilusti yhdessä vastustajan kanssa.

Pelaamattomuudesta on tullut myös paljon palautetta. Joissakin sarjoissa pudotetaan pois automaattisesti, jos on kierroksen pelaamatta ilman, että ilmoittaa cupin vastaavalle. Me pyrimme tätä välttämään, mutta samalla pyydämme aktiivisuutta pelaamiseen silloin kuin kierroksella on mukana. Reiluuteen kuuluu sekin, että kaikki mukana olevat saisivat pelata mahdollisimman monta ottelua.

Sääntöihin on tulossa muutamia tarkennuksia, joista ilmoitamme cupin pelaajille, kun ne tulevat voimaan. Samalla päivitämme säännöt nettiin ja käännämme ne myös englanniksi.