Kilpaile ja pelaa pisteistä!


Yksilönä kilpaileminen

OTC-cup

OTC:n jäsenten oma sarja, johon pääsee mukaan jäsenmaksun maksamalla. Otteluohjelman puitteissa peliaika ja –paikka ovat vapaasti sovittavissa. Ottelu kestää 1 tunnin. Naiset ja miehet pelaavat samassa sarjassa. Cuppiin otetaan mukaan uusia pelaajia aina pelijakson vaihtuessa, noin kuuden viikon välein. Tutustu ilmoittautumisohjeisiin ja sääntöihin tästä.tennispallo

Hallisarjat

Pk-seudun isoimmilla tennishalleilla on omat hallisarjat, joihin osallistuminen ei maksa mitään, mutta pelit on pelattava kyseisessä hallissa. Naisille ja miehille voi olla eri sarjat. Ottelu kestää 1 tunnin, ja pelaajat sopivat sen ajankohdan keskenään otteluohjelman puitteissa. Uusia pelaajia otetaan mukaan pelijakson vaihtuessa, noin 1,5 kuukauden välein. Sääntöihin voit tutustua tennishallien sivuilla. esim: Tali, Taivis, Esport.

Joukkueessa kilpaileminen

Lähiliiga

Lähiliigaan osallistutaan joukkueena, jossa on oltava vähintään kaksi pelaajaa. Tennisseuran jäsenyys ei ole edellytyksenä. Joukkueet ilmoittautuvat mukaan ennen kauden alkua, kausi kestää lokakuusta huhti/toukokuuhun. Kustannus on 46 e/joukkue/ottelu. Otteluita tulee kauden aikana 6-8. Ottelu kestää kaksi tuntia kerrallaan, ja se sisältää kaksi tunnin mittaista kaksinpeliä (pelataan samanaikaisesti) ja tunnin nelinpelin. Lähiliigan otteluohjelma ja pelipaikat on määritelty etukäteen, eli niitä ei voi vapaasti valita. Korkein sallittu taso on B3.

Tutustu ilmoittautumisohjeisiin ja sääntöihin tästä.

Tennisliiton (STL) sarjatennis

Tennisliiton sarjatenniksen ohjeita kannattaa seurata Tennisliiton sivuilta. Erityisesti keväällä 2020 puhjennut koronapandemia on tuonut uudistuksia ohjeistukseen.

Joukkueen suositeltava koko on 3-5 pelaajaa, mutta enemmänkin voi olla. Pelaajien on kuuluttava johonkin STL:n alaiseen seuraan ja heillä on oltava STL:n antama taso ja pelaajanumero (katso tarkemmin kohdasta ”Tenniksen tasojärjestelmä”). Tason voi pyytää harrasteliigan sarjajohtajalta, jos sitä ei ennestään ole. Pelaajan taso määrittää sen, mille sarjatasolle voi osallistua. Pelaajanumeron saa rekisteröitymällä TennisÄssään, joka on Tennisliiton virallinen kilpailujärjestelmä. Osallistumismaksu käy ilmi TennisÄssästä.

Otteluiden tulokset raportoidaan TennisÄssään ja ne vaikuttavat pelaajien tasolaskentaan (katso tarkemmin kohdasta ”Tenniksen tasojärjestelmä”).