Junnu Cup – Säännöt

• Avoin kaikille 11-18 vuotiaille junioreille (enintään taso D3) – Ei tarvitse olla OTC jäsen
  • Cuppia pelataan lohkoissa niin, että jokaisessa lohkossa on 4-5 pelaajaa, jotka pelaavat kaikki kaikkia vastaan tunnin ottelun.
  • Pelaajat sopivat ottelut keskenänsä (whatsup-viesteillä / tekstiviesteillä / puhelimitse…) ja sopivat kumpi varaa kentän ottelua varten
    • Alle 15-vuotiaiden pelaajien vanhempien tulee sitoutua mukaan auttamaan pelaajia kenttien varaamisessa ja otteluiden sopimisessa!
  • Pelipaikka on vapaa, joskin suosittelemme Talia, joka on seuramme kotihalli. Vapaita kenttiä löytyy usein hyvin viikonloppuisin, arkisin kenttiä on parhaiten vapaana iltapäivällä ennen klo 17. Pelaajat varaavat ja maksavat kentän itse ja tuovat itse pallot (yksi tuubi) mukanaan.
  • Oman lohkon ottelut (enintään neljä ottelua jaksoa kohden) on pelattava ottelujakson aikana (7-8 viikkoa) määräaikaan mennessä. Ottelun kesto on yksi tunti. Alkupallottelu voi junnu-cupin otteluissa kestää tavanomaista viittä minuuttia hieman kauemmin (enintään 10-15 min), jonka jälkeen pelaajat arpovat normaaliin tapaan syöttäjän.
  • Otteluissa noudatetaan muuten yleisiä tenniksen sääntöjä, mutta pisteiden laskussa ei huomioida lainkaan eriä vaan pelataan pelkkiä pelejä (geimejä).
  • Ottelun voittaja on se, joka tunnin aikana saa eniten pelejä. Ottelu voi siis päättyä esim. tilanteeseen 5-4 tai 8-3. Myös tasapelit hyväksytään. Ottelu päättyy summerin soidessa. Kesken jäänyttä palloa ei pelata loppuun eikä kesken jäänyttä peliä lasketa tulokseen.
  • Ottelun voittaja syöttää tuloksen JunnuCup – tulosjärjestelmään
  • Jakson päätyttyä parhaiten pärjännyt/-nneet nousevat ylempään lohkoon, keskimmäiset jäävät samaan lohkoon ja vähiten otteluita voittanut putoaa alempaan lohkoon. Näin varmistetaan se, että kaikki pelaavat ajan mittaan itselleen sopivassa lohkossa ja saavat hyviä otteluita.
  • Älä jää odottelemaan, että kaverit soittavat sinulle, vaan ole itse aktiivinen ja yritä pelata otteluita säännöllisesti eikä kaikkia viimeisellä viikolla. Jos ottelu peruuntuu, muistakaa perua tunti myös pelikassalta.
  • Jos useista yrityksistä huolimatta et saa vastustajaasi kentälle, olet oikeutettu luovutusvoittoon. Jos toinen pelaajista ei ilmoita esteestään ajoissa tai jättää kokonaan saapumatta paikalle sovittuna ajankohtana eikä vuoroa ehditä perua määräaikaan tuomitaan hänet hävinneeksi ja estynyt pelaaja on velvollinen maksamaan peruuttamattoman vuoron kokonaisuudessaan.
  • Kumpikin pelaaja tuomitsee oman kenttäpuoliskonsa. Jos et ole varma tuomiosta, tuomitse vastusajan eduksi.
  • Pelatessa käyttäydytään aina reilusti. Jos olet johtotilanteessa, viivyttely ei ole sallittua vaan ottelut pelataan reilusti kellon soittoon asti.
  • Kysymykset ja tiedustelut: Jos tulee kysyttävää, niin lähetä sähköpostia otccup@opentennisclub.fi